09.05.2014 | Wat een fantastische dag!

Dat moment dat Nadine me aankeek met haar prachtige blauwe ogen, en ze in prachtige woorden – doorleefd en gemeend – mij haar liefde en trouw beloofde voor het leven. Woaw… mijn hart spring er weer van op als ik eraan terug denk! Wat een vrouw… Ik ben zo ongelooflijk blij met haar! Toen ik geringd weer naast haar stond, de zonnestralen door de hoge ramen van de Oude Kerk schenen en met de mensen van wie we zoveel houden achter ons, voelde ik me de gelukkigste man op aarde.

Wat een dag was het gisteren: ‘s Ochtends opstaan, ontbijten met mijn getuigen en pak aan, in m’n eentje in die veel te vette auto naar Nadine’s ouderlijk huis en beide ouders begroeten. Dat overweldigende moment dat ze de deur voor me open deed en mijn open mond en starende ogen uiting gaven aan mijn met-geluk-volstromende-hart dat haar schoonheid bejubelde. Samen foto’s maken, aankomen bij onze nabije vrienden en familie, de o zo bijzondere kerkdienst, het vrijdagmiddagfeest, lekker eten en de avondborrel met veels te veel ontzettend leuke stukjes, een dansje en afscheid in de circle of trust. Wat.. een.. dag..!

‘s Avonds in het hotel waren we op van alle heerlijkheid. En toen we tegen het de eind van de volgende dag – na al het opruimen – weer thuiskwamen stond ons hele huis boordevol cadeau’s. Meer dan 80(!) potjes met grond en plantjes, bloemen of groenten die nog moeten uitkomen, allerlei toffe cadeau’s en een doos met honderden enveloppen met prachtige woorden en wensen. De bodem kwam nog niet in zicht toen we moesten stoppen. Als klap op de vuurpijl bladerden we door onze gekregen huwelijksreis naar Griekenland in een veel te luxe villa. Man!

Eenmaal in bed overviel me een vreemd gevoel. Alle ontvangen woorden, de gekregen financiën, de speciaal uitgezochte en gemaakte cadeau’s en al het verzette werk: allemaal vormen en uitingen van liefde van bijzondere mensen… voor ons! Buiten proportionele, onverdiende goedheid. Genade… zo voelt het: als genade. Nergens aan verdiend, en toch gekregen. Veel te veel en veels te groot en toch gegeven. Overdadig voelt het, en een beetje ongemakkelijk om allemaal aan te nemen. Nog even moeite om het allemaal vast te pakken en te ontvangen. En tegelijk tovert het een van diep komende glimlach om mijn mond. Wat een liefde…

En wat een God… we baden voor genoeg, we kregen overvloed. We baden voor een dag waar familie en vrienden mochten ontvangen, van velen hoorden we terug hoeveel deze dag met ze gedaan had. En verder terug: jaren geleden bad ik voor een vrouw… en ik kreeg Nadine. Samen baden we in de donkere nacht toen we liepen ‘around the edge of the end‘, en nu zijn we getrouwd. “Tot hiertoe heeft de HEERE ons geholpen” was onze trouwtekst en onze dag stond niet alleen in het teken van het vieren van onze liefde en uitzien naar mooie jaren samen, maar ook in het teken van alles wat God al gedaan hééft in ons levens. Wat een overvloed geeft Hij ons in elkaar, in zijn voorziening in concrete noden, in het omdraaien van verkeerde omstandigheden, in de talloze zegeningen en in de bodemloze put van wie Hij Zelf voor ons is. De wonderen in ons verleden vertellen wie Hij is, en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Zo gaan we met een dankbaar hart en een vol geloof samen verder, bouwend op de Steen van onze Hulp, Jezus zelf uitkijken naar een leven met Hem en elkaar en alle prachtige mensen om ons heen.

Bedankt, Vader voor Uw zorg.

Bedankt familie en vrienden voor jullie liefde, inzet, stukjes, cadeau’s, prachtige woorden en bovenal voor wie jullie zijn.
Bedankt Johanna en Matthias: jullie zijn de beste MC’s.
Bedankt Theo, dat je ons wilde trouwen, voor je preek en de vriendschap die eruit sprak.
Bedankt Marnix, Janita, Dorien, Edwin, Roy, Paul en Roland voor de prachtige dienst.
Bedankt Rachelle en Joëlle voor de prachtige haren, make-up, corsages en boeket.
Bedankt Marodi, Calien, Ilse & Sjoerd Marinus, Marlies, Job en Geertje voor jullie keiharde werk, super professionele bediening en liefdevolle uitstraling.
Bedankt Mama voor alle super heerlijke hapjes.
Bedankt Jermaine en Peter voor de te gekke muziek.
Bedankt Anne en Erik voor jullie supervette (en versierde) auto.
Bedankt Stephen en Berdien dat jullie al deze bijzondere herinneringen voor ons hebben vastgelegd en de manier waarop jullie dat hebben gedaan.
Bedankt Fransisca voor jullie prachtige locatie en al je hulp.

Tot na onze wittebroodsweken!