Ruilen of kopen?

Net terug van de allereerste True You Share (mid)dag: gezelligheid, luisteren naar een krachtig en opbouwend verhaal vol Waarheid en en kleding-ruil-party. Wat een dag!
Om 13 uur kwamen de grote tassen en dozen vol kleding met de eerste meiden binnen. Alles werd netjes onderverdeeld per kledingsoort en iedereen zocht een plekje met een lekker kopje thee en koek. We mochten luisteren naar een krachtige boodschap van Jirska Alberts:
‘Kom en hoor wat ik wil vertellen,
ieder die ontzag heeft voor God,
hoor wat Hij voor mij heeft gedaan.’ (Psalm 66:16)
We hebben allemaal een verhaal te vertellen, gewoon zoals we zijn. De wereld heeft het nodig dit verhaal te horen. Tot opbouw van de ander en tot eer van God!
De kern van True You – iedereen zat muisstil te luisteren en schreef mee. Ik werd zelf enorm geraakt door de vraag:
‘What would you do if you weren’t affraid?’
Ja, ik weet het, angst is zo’n killer, die me er van weerhoud te leven zoals ik ben en wil zijn. Later deze week ga ik er nog maar eens verder over nadenken en hier antwoord op geven….goed om bij stil te staan en keuze’s te maken voor een vol leven in vertrouwen.
Na deze boodschap stonden er andere boodschappen te wachten en begon het shop spektakel. Iedereen had haar kast goed leeggeruimd en ruime keuze aan kleding kon gekocht worden voor kleine prijsjes, alles ten goede met bestemming True You.
‘Freely we receive, now freely we will give.’ is een belangrijke visie binnen ons Project, Gods Waarheid is voor iedereen! Zijn Leven en Woorden heb ik gratis ontvangen in mijn leven en daarom willen we dit gratis aan iedereen doorgeven. Toch worden er kosten gemaakt in materialen, zaalhuur, reiskosten etc. We komen niets te kort als organisatie, maar het is mooi om zo samen geld te verzamelen om nog meer meiden te kunnen bereiken.
De shopmiddag was een georganiseerde chaos, supergezellig en we liepen allemaal met gevulde tassen en meer nog een gevuld hart de deur weer uit.
Want daar ging het toch om, weer even stil staan bij die Grote God, ons leven en de vragen van het leven.
‘Wanneer is de volgende keer?’ werd er al gevraagd en gesuggereerd.. Ja, die komt er vast! Wat een middag.
Dankbaar en voldaan.
Dank U Heer.