Superhip docu-special-Heartbeat-Europe-project

athletesinaction.nl: Een project naar twee bijzondere steden als Praag en Londen, twee verschillende kanten van Europa, met daarbij ook nog eens een filmploeg die alles documenteert. Zoiets maak je niet vaak mee. Dit project werd dan ook niet voor niets in de wandelgangen ‘superhip docu-special-Heartbeat-Europe-project’ genoemd. Drie dagen Praag en drie dagen Londen. Ondanks de hoge snelheid van het project konden de deelnemers ruimschoots kennismaken met de mensen van Athletes in Action Tsjechië in Praag en Ambassadors in Sport in Londen, twee organisaties waar we uitgebreid mee samenwerken rond Heartbeat Europe.

Teamlid Anja schrijft: “We begonnen in Praag . Een prachtige stad, waar de mensen bekend staan om hun geslotenheid, waar 89% atheïst is en waar er volgens de kerk geen openheid is bij de mensen om te vertellen over God. We zijn het veld opgegaan, hebben gevoetbald met een aantal jongens en uiteindelijk verteld over Gods liefde voor hen. Hun openheid voor onze boodschap verbaasde mij. De kerk werd hierdoor bemoedigd doordat ze zagen dat die mogelijkheden er wel zijn.” Myrthe constateert: ” Het viel mij op dat de mensen vaak erg nors kijken, kijken niet op of om als ze voorbij lopen en ook in de tram is het vaak helemaal stil (terwijl de tram bomvol zit).”

Van Praag vloog het team via Amsterdam naar Londen. Anja: ” Londen, een wereldstad, waar altijd leven is. Maar waar ook zoveel nood is. We trokken hier op met Ambassadors in Sports, vergelijkbaar met AIA, een mooie groep mensen die al veel mooie projecten heeft opgezet in heel Londen.” Myrthe: ” Dat wij daar kwamen voetballen, betekende veel voor deze jongens. Eén van de jongens vertelde ons dat hij die nacht bijna niet had geslapen omdat hij zo zenuwachtig was voor deze wedstrijd.”

“We hebben veel gevoetbald in Londen en het is teveel om op te noemen. Een voetbalproject in een Bangladeshbuurt, waar de nadruk vooral op langdurige relaties ligt of een Gang Intervention Football Project dat elke woensdag wordt gehouden in het gebouw van de YMCA, waar de nadruk ligt op normen en waarden en aan de hand daarvan ook de voetballer van de week wordt gekozen en waar ook verteld wordt over Gods liefde.

Wij zijn weg uit Praag en Londen, maar ik weet dat God daar nog steeds is en daar zal blijven. Ik hoop dat je met mij mee verder wilt bidden voor het werk dat daar gedaan wordt door AIA Tsjechië en Ambassadors in Sport. Voor de mensen die wij tegen gekomen zijn die God niet kennen, maar die God wel liefheeft. Voor de mensen die wij tegen kwamen die de hoop in het leven soms niet zagen. Bid dat God doorgaat met het werk dat Hij doet in Europa.”

Enthousiast geworden van dit verhaal? We zoeken nog steeds een STINT’er voor Londen.