Diploma uitreiking YOUNGLEADERSGraduation YOUNGLEADERS

Een bijzondere tijd hebben we gehad met de youngleaders vorig jaar. In seizoen 2009/2010 zijn hebben we – Johanna, Joanne, Mark en ik – onder de vlag van de VBG voor het eerst een cursus gedraaid met onze toen gestarte leiderschapsschool, YOUNGLEADERS genaamd.  Met 14 toegewijde studenten kwamen we om de week samen om te leren of leiderschap. Zowel karakter- als competentieontwikkelijk kwamen aan bod, theoretisch maar ook praktisch uitgewerkt. Vol met lessen van hedendaagse belangrijke leiderschaps guru’s en gefundeerd op Gods Woord. Ik heb echt genoten van de mogelijkheid om met deze toegewijde jonge leiders op te trekken, om ze te zien groeien en om lessen – die ik zelf zo ontzettend waardevol acht – met ze te mogen delen. Mooie tijd! Vandaag was dan de diploma uitreiking. Goed om elkaar weer even te zien! We hebben lekker samen gelunched en na wat sacrale persoonlijke afscheidsspeeches was het tijd voor de diploma’s. Van de 14 gestarte deelnemers, waren er nog 13 over. Hiervan hebben 5 hun huiswerkopdrachten niet gehaald en zijn dus helaas niet geslaagd. De overige 8 studenten hebben vanmiddag hun diploma gekregen! De kerk als lichaam van Christus is de hoop van de wereld. In die kerk is leiderschap, christelijk leiderschap naar Jezus beeld zo ontzettend hard nodig. Leiders die een geloof hebben wat het nog verborgene ziet. Leiders die ons kunnen leiden naar alles wat Jezus voor ons heeft. Leiders die niet hun eigen belang voorop zetten, maar dienen zoals onze Heer. Leiders die zich laten leiden door God Zelf. Misschien zegt John Perkins het trouwens nog beter:

We need leaders. Leaders with the faith that sees the depth of our need, yet persists in believing in the power of the Gospel. Leaders with a hope which can see the future and move others toward it. Leaders with a love that will sacrifice self in order to serve others. If we are to have that kind of leader we dare not leave leadership development to chance. We must make the discipling of new leaders the very center of our missionary strategy.”

We moeten nu en in de toekomst, de ontwikkeling en persoonlijke begeleiding van toekomstige en jonge leiders ontzettend serieus nemen en er intentioneel mee bezig zijn. ben benieuwd hoe het volgend jaar weer gaat worden, wanneer we starten met de volgende lichting. Om af te sluiten mijn favoriete leiderschapsquote van Bill George:

Leadership is not about followership. It is about empowering other to step up and lead.

[nggallery id=4]