Terug uit Oostenrijk

Net weer geland en terug uit Oostenrijk en aan het wachten totdat Schiphol mijn bagage weer ophoest. Ondanks dat mijn programma iets anders gelopen is dan  ik graag gezien had, is het goed geweest. Ik denk dat God ook even die Nationale Feestdag die met defamilie gevierd word, ingepland had zodat ik ook eens goed tot rust kon komen en wat quality tijd met hem kon doorbrengen ;)Verder heb ik een bijzondere tijd kunnen doorbrengen met Wolfgang, onze AIA leider in Oostenrijk. Als vader van zes kinderen doet hij amazing job met alle minstry door het hele land. Met tien sportkampen per jaar in allerlei plekken in het land worden honderden tieners het bereikt met het evangelie. De kerken zijn, zoals in veel Europese landen, ontzettend klein. Daarom is AIA door het hele land inmiddels tien bijbelstudie kringen gestart, die functioneren als een soort huiskerken. Heel bijzonder! Ik bid dat God Zijn kerk zal doen groeien in dit land, waar zoveel leegte, eenzaamheid en geslotenheid is. Verstopt achter de hoge kraagjes en opera-outfits lijkt zinloosheid en sleur een consistent onderdeel van de levens van vele Oostenrijkers.

Intimiteit

Op maandagochtend belande ik tijdens mijn eerste verkenningstocht in een Rooms kerkje, waar – tot mijn geluk – net een katholieke mis begon. Met een 6-tal mensen waarvan sommigen enigzins gehaast binnenkwamen hadden we een dienst, waarna de priester de mensen bediende. Bijzonder al die rituele handelingen, vormen, gewaden en liturgie. Maar wat of beter gezegd wie vooral mijn aandacht trok was de jong uitziende misdienaar. Na de dienst sprak ik em aan – hij kwam uit Zuid-Korea en woonde hier sinds een paar jaar. We raakten wat aan de praat en benieuwd vroeg ik em naar waarom hij hier kwam, in de RK kerk. ‘De reden dat ik hier graag kom’, zei hij, ‘is de rust en de atmosfeer van intimiteit.’ Woaw, dacht ik. Dat is nog eens een bijzondere reden. Deze jongeman verlaat de protestante kerk zodat hij in deze RK kerk met al haar rituelen en religie, zijn persoonlijke relatie met God mag sterken en groeien in intimiteit met Hem! Bid u alstublieft voor de Oostenrijkers, voor de kerk en voor Wolfgang en zijn familie. God brengt altijd Zijn plannen ten uitvoer, en Hij zal Zijn mensen niet en nooit vergeten!

Net weer geland en terug uit Oostenrijk. Bijzondere tijd gehad met onze AIA leider daar, Wolfgang. Als vader van zes kinderen doet hij amazing job met alle minstry door het hele land. Met sportkampen door het hele land worden honderden tieners het hele jaar door bereikt met het evangelie.
De kerken zijn, zoals in veel Europese landen, ontzettend klein. Daarom is AIA Austria door het hele land inmiddels tien bijbelstudie kringen gestart, die functioneren als een soort huiskerken. Heel bijzonder!

Ik bid dat God Zijn kerk mag groeien in dit land, waar zoveel leegte, eenzaamheid en geslotenheid is.