GEORGE II, SA

Ondertussen hebben we 8 van ons in totaal 9 te bezoeken teams bezocht en gaan we morgen op weg naar Jeffreys Bay voor onze laatste stop richting het oosten. Daar zullen we 2 dagen verblijven en reizen daarna dezelfde route langs Knysna, George en Mosselbay weer terug naar Kaapstad. 
We zijn  flink bezig geweest de afgelopen dagen met een inbraak bij ons team in Mossel Bay en wat teams-issue’s in George. Het is goed om de teams te bezoeken. Ze zitten vol verhalen en vaak ook vragen over ‘hoe en wat’ in Afrika en werken met de contactpersonen. Hier en daar kunnen we een beetje bijsturen en mensen uitdagen om de tweede week nog meer stappen te zetten en zichzelf te geven. Tenslotte zitten ze over 1,5 week alweer in NL op de bank. Zoals Wouter altijd zegt: ‘Beat your body for the gospel.’ Dat proberen we de teams ook echt mee te geven, jezelf geven aan de mensen hier, ze dienen in welk opzicht dan ook.

Zelf staan we niet zoveel op de velden of in de sloppenwijken, wat wel wat jammer is. Maar al rijdende komen we de enorm grote sloppenwijken tegen die Zuid Afrika heeft…. met daarnaast supergrote shopping malls. Het contrast is zo groot. Grote huizen met 3 auto’s voor de deur worden door een muurtje gescheiden van een dorp met golfplaten daken en modderpaden. Aan de ene kant van het muurtje wonen 1.000 mensen, aan de andere kant op hetzelfde grondgebied 60.000.
 We houden er toch ook echt wel van om met onze voeten in de modder te staan en ‘armoede aan te raken’. Dus proberen zoveel mogelijk met de teams mee te gaan, om ook onze ‘Afrika’ momenten te pakken.
Het gaat dus goed, we hebben ook enorm veel lol met out team of three in de auto. Onze ochtendduik in de ijskoude oceaan (het is hier winter) helpt ook enorm mee aan onze teambuilding.

Nou tot zover weer even een korte update, snel hopelijk meer update!

Be blessed to be a blessing,
Wouter & Nadine