lifechanging

Afgelopen zaterdag heb ik één van de dorpjes/wijken rondom Kampala, waar een Sport Ministry actief is, bezocht. Elke zaterdag komen hier tieners hierheen om te sporten en te leren over God. Eerst een tijdje sporten om vervolgens aan de hand van sportprincipes, waarden voor het leven te leren. Vet goed!

De choach vertelde mij, dat ondanks dat sommige van hun wel naar de kerk gaan, niet veel van de kinderen hun hart echt aan Jezus gegeven heeft. Ze horen veel, maar ondertussen gebruiken ze drugs en doen ze alles waar ze zin in hebben. Hmmm… lijkt op mijn verhaal. Na een paar uur hard gesport te hebben, en toffe training met ze te hebben gedaan, mocht ik ze het evangelie vertellen. Ik kon ze vertellen aan de hand van mijn eigen leven, dat God een boodschap voor ze heeft: God wil je hele leven! Je hebt er niets aan als je alles weet en veel over God praat, als je Jezus niet volgt in je hele leven. Weg met religie!
De gasten waren echt geraakt en toen ik met ze praatte zei één van de gasten dat hij graag Jezus echt wil aannemen. Cool! We praatten nog wat en er waren meer jongens die hun leven echt willden overgeven. We hebben samen gebeden en ze hebben eerste in de stilte en later hardop Jezus aangenomen! Praise God!

Op de terugweg zei de choach dat hij zag dat de jongens het echt meenden. ‘Je praatte over hun leven, over wat zij doen.’ ‘De beslissing van vandaag zal echt een verandering teweegbrengen in hun leven’.

Voor foto’s kijk op http://www.wouterdevos.nl/fotos/albums.htm?level=album&aid=69.