Partnership Uganda

Evangeliseren is iets enorm gaaf. Behalve zelf evangeliseren is het ook gaaf om andere mensen te trainen om uit te gaan. Maar het is helemaal gaaf als je mensen traint die weer andere mensen gaan trainen om uit te gaan! Een paar weken geleden ontmoete ik James. Na 8 jaar werken met Campus Crusade for Christ (Agape), is hij een paar maanden geleden, als onderdeel van CCC, een Athletes in Action gestart. Vet mooi. Hij heeft wat training ontvang in hoe je sport kunt gebruiken om het evangelie te verkondigen naar ander sporters. Een paar weken geleden heb ik hem ontmoet en hebben we gepraat over de kerk-gebaseerde visie van AiA Nederland. AiA in de meeste landen van de wereld werken vaak niet via de kerken maar doen zelf evangelisatie in een land. Ik geloof juist dat de God wil werken in deze wereld door Zijn mensen heen en dat Hij de kerk daarvoor wil gebruiken. Na lang praten met James over hoe God de kerk wil gebruiken in evangelisatie en dat juist de para-kerk (organisaties zoals AiA) daaraan kunnen bijdragen. Echt heel cool! Afgelopen week heb ik hem weer ontmoet samen met zijn key-vrijwilliger en een invloedrijke pastor. Na een uurtje getuigenissen delen 😉 hebben we veel gepraat over de rol van de kerk en sport al mogelijkheid om het evangelie te delen en heb ik het eerste deel van de training met ze gedaan. Man, wat een enthousiasme! Wij zijn samen al grote plannen aan het maken. De pastor is één van de leiders in een groep van 150 pastor. Hij nodigde me uit deze groep een hele dag training te geven in Sports Ministry! Echt supertof! En vooral ook met James. Hij vroeg of ik, names AiA Holland, echt langszij wil komen om hem te helpen in het opstarten van AiA Uganda, door hem te trainen en zijn visie op te zetten. Zo mooi om te zien dat God zijn visie veranderd om met de kerken te gaan werken. Toen we spraken over het trainen van de pastors zei hij: “Als jij mij eerst traint, en dan kan ik zien hoe jij de training geeft, dan kan ik weer naar een andere stad gaan en daar hetzelfde doen met de pastors.” Amen broeder, that’s what we need! Praise God for his guidance! Volgende week werk gaan we verder met de training en het maken van de plannen voor de ministry.