Chicken?!

Afgelopen zaterdagochtend was erg interesant. Vrijdag had Richard vier kippen gekocht en die mochten we nu slachten! Eindelijk mijn begrip van de de bijbelse praktijken van het slachten uitbreiden. Zal het niet lang maken, maar toch om jullie te laten delen in mijn nieuw verworven inzichten en voor de doe-het-zelvers onder jullie hier toch even een overzicht.
1. Je pakt de kip vast, legt em op de grond. Je gaat met je ene voet op z’n poten staan, met je andere voet op zijn vleugels.
2. Je pakt de kop beet, trekt en omhoog, en trekt met je andere hand wat van de veren uit z’n keel.
3. Je houdt de kop beet in je ene hand en trekt die omhoog. In je andere hand pak je een groot, scherp mes.
4. Je snijdt en snijdt en snijdt…. totdat z’n kop eraf is.
5. Je pakt razendsnel het doorschokkende lijfje van de kip vast en duwt het naar beneden in een bak en laat rustig het bloed eruit lopen.
6. De kop gaat al vrij snel doodt, het lijfje gaat nog een tijdje door. Gewoon even vasthouden…
7. Je stop de inmiddels overleden kip in een bak met kokend water. Dit maakt het gemakkelijk om al de veren uit z’n lijf te trekken.
8. Na het afsnijden van de poten lijkt de kip al precies op een kip zoals je em koopt in de supermarkt.
9. Je snijdt de kip open aan de onderkant en haalt in een langdurig (en te gruwelijk om hier op te schrijven) proces al zijn ingewanden eruit. Sommige kun je opeten, anderen gooi je weg.
10. Je maakt de kip wat schoon en snijdt em in stukken en voilá, een lekkere kip om van te genieten.